‘Apple legt fundament voor spraakbesturing’

Apple’s afschaffen van de analoge audiostekker gaat om meer dan draadloze headsets. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het door Apple verlaten van de aloude 3,5 inch audio-aansluiting voor hoofdtelefoons heeft veel stof doen opwaaien. Naast verdenkingen van DRM-motieven voor het afluisteren van muziek leeft er het donkerbruine vermoeden dat Apple simpelweg dure draadloze headsets en Beats-hoofdtelefoons wil verkopen. Om zo nog meer te verdienen aan het toch al wat gesloten ecosysteem rondom zijn iPhones. Apple’s eigen AirPods-headsets - voor velen inderdaad aan de prijzige kant - bieden echter enkele functies die het ware doel van de iPhone-maker verklappen.

De hardware en software van AirPods en iPhones zijn hecht op elkaar afgestemd en maken handige zaken mogelijk. Even uitdoen van zo’n draadloos oorstukje pauzeert het afspelen van muziek. Weer indoen, laat de muziek weer verder gaan. Als je maar één oorstukje in hebt, schakelt de audio automatisch over op mono. Een dubbele tik op een AirPod roept de virtuele assistent Siri aan. Het is nog vroeg in deze nieuwe ontwikkeling, maar meer volledige spraakbesturing - met misschien ook subvocale stemherkenning - komt eraan. Wat vind jij?

Wetenschappers werken al jaren aan subvocale stemherkenning, wat straks misschien alledaags is voor smartphonebesturing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-24T07:53:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.