‘PDF moet de weg van Flash gaan’

Bestandsformaat pdf heeft zijn hoogste tijd gehad; security gaat vóór. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Open standaard of niet, het oude bestandsformaat pdf heeft teveel mogelijkheden en daarmee securitynadelen. Na Flash van Adobe en Java van Oracle (oorspronkelijk van Sun Microsystems) is het tijd dat pdf wordt teruggedrongen. Gebruik op de alledaagse desktop, laptop en smartphone van gewone gebruikers moet aan banden worden gelegd. Webpagina’s kunnen nu al veel van de mogelijkheden van pdf aan en zijn dus best in staat het gros van de taken over te nemen.

Facturen, wetenschappelijke papers, persberichten, journalistieke artikelen en diverse andere documentsoorten zijn in pdf-vorm veel moeilijker te verwerken en automatisch te lezen dan webpagina’s. Dit stelt bijvoorbeeld Guido van Rossum, de Nederlander die programmeertaal Python heeft uitgevonden. Hij velt een ‘genuanceerd’ oordeel: pdf moet dood. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-25T08:04:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.