‘ICT’er heeft niet per se beste blik op innovatie’

ontwikkeling

Ict’ers hebben niet per sé de beste blik op innovatiekracht van hun werkgevers. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Innovatie en ict zijn hecht met elkaar verbonden. Zonder informatie- en communicatietechnologie - en goede toepassing daarvan - valt er tegenwoordig maar weinig te innoveren. Het kan dus zinnig zijn om hiervoor op ict’ers te vertrouwen en te bouwen. Uit recent onderzoek van Effectory blijkt dat ict-medewerkers de innovatiekracht van hun werkgevers gemiddeld een onvoldoende geven: een 5,3. Dat cijfer is flink lager dan het landelijk gemiddelde van 6,6.

Deze beoordelingen zijn zeker aanleiding tot bespiegeling en liefst ook concrete stappen. Maar de 5,3 hoeft geen reden tot paniek te zijn. Innovatie zit niet altijd in de techniek zelf, waar sommige ict’ers zich wel eens op blindstaren. Revolutionaire producten zoals de iPod en iPhone waren technisch niet echt vernieuwend, maar bleken wel innovatief. Hetzelfde valt te zeggen voor zaken als cloud of apps. ict’ers zijn niet per sé de graadmeter voor innovatie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-04T08:19:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.