‘Securityleveranciers raken in het nauw’

Dit artikel delen:

Kaspersky klaagt over Microsofts praktijken. Logisch: securitybedrijven raken in het nauw. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Kaspersky Lab hekelt de Windows-praktijken van Microsoft, die het moeilijk maken voor derde partijen zoals Kaspersky. Enerzijds zou de Windows-maker gebruikers misleiden, met alarmerende meldingen en weggestopte opties, klaagt ceo Eugene Kaspersky. Anderzijds zou Microsoft de developers van securitysoftware veel te weinig ontwikkeltijd geven om hun producten te testen en eventueel aan te passen voor compatibiliteit. Machtsmisbruik, aldus Kaspersky die dit als antitrustklacht aankaart bij Europese en Russische autoriteiten.

Microsoft heeft in Windows 10 (en in de ‘nieuwe versie’ van de Anniversary Update) veel vergaande maatregelen doorgevoerd ter verbetering van de security. Dit beschermt gebruikers, maar kan een bedreiging zijn voor securitybedrijven. Die firma’s staan al onder druk op andere fronten. Zo is diepgaande securitysoftware simpelweg niet toegestaan op iOS, een feit waar Kaspersky eerder al zijn beklag over heeft gedaan. Het model van app stores geeft geen beveiligingsgaranties, maar vormt wel een punt van securitycontrole. Terwijl de digitale wereld diverse dreigingen kent, raken traditionele leveranciers van securityproducten in het nauw. Is non-Microsoft securitysoftware straks beperkt tot de zakelijke markt? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-17T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.