‘Apple komt weg met USB-C-only’

Apple kan het zich veroorloven om alleen usb-C poorten te bieden. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple vangt weliswaar kritiek voor zijn besluit alleen aansluitingen van het type usb-C te bieden op zijn nieuwe MacBook Pro-modellen. Toch zal deze ophef de Mac-maker geen blijvend nadeel opleveren. Marketingtopman Phil Schiller heeft in een interview met The Independent al aangegeven dat de pre-orders voor de nieuwe laptops alle eerdere voorbestellingen hebben overtroffen.

Natuurlijk is een groot deel van de vraag een kwestie van opgekropte behoefte. Apple heeft zijn MacBook Pro (MBP) flinke tijd niet bijgewerkt wat de hardware betreft. De keuze voor 'usb-C exclusiviteit' bezorgt gebruikers mogelijk wel een verzameling dongles, om hun bestaande randapparatuur aan te sluiten. Maar eigenlijk is dongles-noodzaak niks nieuws. Anderzijds kunnen gebruikers ervoor kiezen om nieuwe elektronica met usb-C aansluitingen aan te schaffen. Een MBP (MacBook Pro) met alleen usb-C straalt dan ook exclusiviteit en geld uit. (Of een gebruiker nu wel of geen nieuwe randapparatuur heeft gekocht.) Apple komt hier mee weg. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-18T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.