‘Beursgang SnapChat luidt nieuwe tech-zeepbel in‘

Dit artikel delen:

De beursgang van SnapChat blaast een nieuwe zeepbel voor tech-bedrijven. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Social network SnapChat mikt met zijn beursgang op een waarde van maar liefst 25 miljard dollar. Het initiële publieke aanbieden van aandelen in het Amerikaanse bedrijf kan al in maart komen, meldt onder meer The Guardian. SnapChat laat gebruikers elkaar foto’s sturen die gemakkelijk zijn op te leuken. Onderscheidende feature is dat die gedeelde plaatjes binnen enkele seconden automatisch gewist worden op de toestellen van ontvangers.

Het social network telt een relatief bescheiden aantal gebruikers van honderd miljoen mensen. Daarvan is echter zo’n 60 procent in de leeftijdsgroep van dertien tot 24 jaar. SnapChat is hierdoor interessant voor adverteerders, die over het algemeen moeite hebben om jongeren te bereiken. Toch is de geschatte beurswaarde van 20]]twintig miljard tot wel 25 miljard dollar - of zelfs 35 miljard dollar - een teken van de nieuwe zeepbel voor tech-bedrijven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-21T08:29:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.