‘Smeergeldaffaire Google besmeurt Nederland’

De smeergeldaffaire rond Google’s vorige datacenter in Eemshaven raakt heel Nederland. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Justitie in Nederland en in de Verenigde Staten zijn elk bezig met een omkopingsaffaire rond een voormalige Google-directeur. De topman zou in meerdere gevallen smeergeld hebben aangenomen, onder meer voor de vestiging van Google’s datacenter in Nederland. Het gaat hierbij niet om het gloednieuwe datacenter in Eemshaven dat komende maand wordt geopend, maar om een bestaande faciliteit waar Google eerder gebruik van heeft gemaakt.

Terwijl de Amerikaanse internetreus nu stelt dat het een slachtoffer is in deze zaak, is er nog een grote gedupeerde. De steekpenningenzaak werpt een smet op Nederland als gunstig land voor (het doen van) datacenter- en cloudzaken. De schijn kan namelijk ontstaan dat Nederland ondanks de gunstige infrastructuur en andere ict-voorzieningen toch smeergeld nodig heeft om aantrekkelijk te zijn. Deze corruptiezaak is een serieuze smet voor Nederland. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-28T08:08:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.