‘Security draait om identity’

Dit artikel delen:
authenticatie

Ict-security is een ratrace, waarbij nu identity bovenkomt als spil. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het adequaat beveiligen van ict-omgevingen en -gebruikers is een complexe en steeds lastigere zaak. Malware weet zich dankzij nieuwe technieken beter en beter te vermommen en daarmee traditionele scanners te omzeilen. Identiteitsdiefstal is een lucratieve business. Symantec zoekt het dan ook in een bredere benadering en pleegt daarvoor nu een miljardenovername.

De securityreus koopt LifeLock voor 2,3 miljard dollar, waarvan 750 miljoen dollar aan geleend geld en de rest in contanten. De overgenomen firma biedt consumenten ; pro-actieve bescherming' tegen diefstal en vervolgens misbruik van hun online-identiteiten. Daarnaast biedt het risk management diensten op dit gebied aan bedrijven. Security is in toenemende mate een kwestie van identity, wat immers toegang geeft tot data en diensten. (Dus het gelijk van Novell, maar dan jaren later?) Wat vind jij?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T07:59:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.