‘Japanse cloud maakt kans in Europa’

Non-Amerikaanse clouds doemen op en maken serieus kans in Europa. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Clouds zijn een zaak van groot, groter, grootst. Enerzijds gaat het hierbij om kritische massa, waardoor capaciteit groot is en de kosten laag kunnen zijn. Anderzijds gaat het om groot en complex, bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende clouddiensten. Integratoren verdienen al jaren een goede boterham aan koppelingswerk voor traditionele ict-systemen. Maar telecombedrijven en clouddienstverleners zien een nieuwe markt.

Daarbij komen ook aanbieders aanwaaien uit andere, soms onverwachte hoeken. Zoals de Japanse telecomreus NTT die nu serieus inzet op de Europese markt. Het oudgediende telecombedrijf, dat lang geleden al pionierde met mobiel internet, komt met een cloudbeheerplatform. Non-Amerikaanse cloudbedrijven maken tegenwoordig meer kans. Dit mede door problemen met het Privacy Shield (ter vervanging van de afgeschoten Safe Harbor-overeenkomst), naast nog de onthulling van NSA-klokkenluider Edward Snowden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T07:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.