‘Fileshares verspillen storage-ruimte’

Fileshares waren ooit een nuttige innovatie, nu zijn ze storage-verspillers. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De waarschuwende berichten over de explosieve groei van data zijn al jaren oud en blijken telkens weer bewaarheid te worden. We maken alsmaar meer data aan en slaan die ook op. Nuttig in het geval van business intelligence, data analytics, bnig data en andere ict-zakelijke trends. Alleen is er ook sprake van veel verspilling; door rot-bestanden (redundant, overbodig en triviaal).

Veel bestanden bestaan namelijk dubbel, driedubbel of nog méér meervoudig binnen organisaties. Zij hebben meerdere exemplaren opgeslagen op hun storage-systemen. Bij Nederlandse organisaties komt bijna 40 procent van de bestanden dubbel voor, blijkt uit een recent klantenonderzoek van Xillio. Gemiddeld bestaan er 2,3 kopieën van deze dubbel opgeslagen documenten, aldus de leverancier van ecm-oplossingen (enterprise content management) in een persbericht. Fileshares vormen dus forse verspillers van opslagcapaciteit. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-16T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.