‘Crapware is eindelijk op zijn retour’

Dit artikel delen:
exit

Pc-makers zien eindelijk af van het vervuilen van hun producten met crapware. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De oude ergernis van voorgeïnstalleerde maar ongewenste software op pc’s lijkt na lange tijd en veel kritiek ten einde te komen. Pc-makers zien eindelijk in dat crapware, waar ze vaak een kleine vergoeding voor vangen, een vervuiling zijn van hun producten. In het ergste geval kan het zelfs een besmeuring zijn van hun eigen, kostbare merknaam.

De toonaangevende Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal (WSJ) merkt op dat de praktijk van crapware aan het vervagen is. Pc-makers doen in steeds mindere mate aan het voorinstalleren van hulpsoftware, browsertoolbars, proefversies van securitypakketten, enzovoorts. De WSJ constateert dit in zijn overzicht van de beste Windows-laptops van 2016. De vraag is of de crapware-exit geldt voor dergelijke topmodellen of ook voor lager geprijsde pc’s. En de hamvraag is of deze koerswijziging nog wel op tijd is, voor het pc-platform en voor Windows. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-19T07:44:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.