‘Apple laat de desktop toch niet vallen’

Apple desktop

Apple geeft de desktop toch niet op. Het kan dat ook eigenlijk niet. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple-ceo Tim Cook belooft 'fantastische desktops', ergens in de (nabije?) toekomst. De topman stelt zijn werknemers gerust: berichten in de media over de dood van de Mac-desktop zijn zwaar overdreven. 'Als er ook maar enige twijfel hierover is bij onze teams, laat me dan heel duidelijk zijn: we hebben fantastische desktops op onze roadmap. Niemand zou zich daarover zorgen moeten maken.'

Het is niet bekend wanneer Apple dan met die nieuwe desktopmachines komt. Ook is het niet bekend of de ceo het heeft over het volle productbereik van Mac mini, iMac en Mac Pro. Die Apple-computers hebben voor het laatst een hardware-refresh gekregen in respectievelijk 2014, 2015 en 2013. Terwijl het bedrijf onder ceo Steve Jobs wel de Mac-serverlijn Xserve heeft geschrapt, kan Apple nu de desktop niet laten vallen. Er zijn immers krachtige machines nodig voor de ontwikkeling van apps voor Macs maar ook voor iOS. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-20T10:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.