‘Zakelijk gebruik van privémail is onuitroeibaar’

Privémail en werkmail horen gescheiden te zijn, maar de mix is onuitroeibaar. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Hoge politici als Henk Kamp in Nederland en Hillary Clinton in de Verenigde Staten zijn voorbeelden van ver doorgeslagen ‘byod’: zij hebben hun eigen mail gebruikt voor werkzaken. Bring your own device is in het geval van voormalig Defensie-minister Hillary Clinton doorgetrokken naar eigen maildienst en mailserver meenemen. Ook in het geval van EZ-minister Henk Kamp is gebruiksgemak de motivatie geweest voor gebruik van privémail voor werk.

Later is aan het licht gekomen dat Kamp in Nederland helemaal geen uitzondering is. Veel Nederlandse bewindslieden (zoals ministers maar ook staatssecretarissen) gebruiken eigen mailaccounts voor de communicatie met hun ambtenaren en andere bewindslieden. Slechts sommige bewindslieden doen dit niet, heeft een alsnog berouwvolle minister Kamp verklaard. In de bedrijfswereld is gebruik van privémail misschien nog wel vaker voorkomend. Het is onuitroeibaar. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-21T08:17:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.