‘Aanmaak topleveldomeinen gaat te ver’

Dit artikel delen:

De aanmaak van nieuwe topleveldomeinextensies gaat te ver, veel te ver. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De vrees was er al toen de Icann, non-profit beheerder van enkele essentiële internetfundamenten, nieuwe extensies voor algemene topleveldomeinnamen (gTLD’s) toestond. De mogelijkheid om nieuwe gTLD’s aan te maken, is zelf lang in de maak geweest. Nadat begin deze eeuw - ook na een lange aanloop - het landenoverkoepelde .eu realiteit is geworden, is de gang naar veel meer gTLD’s ingezet.

Naast wel als nuttig te beschouwen extensies als .politie, .overheidnl en .brussels zijn er ook meer commerciële extensies aangevraagd zoals .kpn en .wolterskluwer. Daar is een ware hausse aan marketingtermen, keywords en andere seo-savvy woorden achteraan gekomen. Wat te denken van .blog, .basketball, .eco, .top, .club, .online en .cloud? Om nog maar te zwijgen van het recent aangemaakte .hair. De aanwas van nieuwe gTLD’s is te ver doorgeschoten. Wat vind jij?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-27T08:38:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.