‘Het papierloze kantoor is een goed voornemen’

Papierloos kantoor

Een goed voornemen voor 2017: papier vervangen en voortaan digitaal werken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Digerati en millennials kijken er van op hoeveel er in het bedrijfsleven nog met papier wordt gewerkt. Ook de overheidssector drijft nog veel op papier. Dit ondanks de jaren oude belofte van automatisering om het papierloze kantoor realiteit te maken. In sommige gevallen heeft ict zelfs voor méér papier gezorgd.

Nu in 2017 is de tijd toch echt rijp om papier in de ban te doen. Dit met het oog op papierloos, wat misschien toch onhaalbaar is maar waar wel naar gestreefd moet worden. Op de 2017-editie van de CeBIT is een hele hal gewijd aan het digitale kantoor. De technologie is er, nu nog de wil en de implementatie. Papierloos werken in 2017: het kan, het moet. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het moet zeker. Ik heb destijds heel wat weerstand gehad om de distributie van lastenboeken te digitaliseren. Een investering van 400.000 EUR zorgde voor een papier en print kostenbesparing van 500.000 EUR jaarlijks. Dat is wat we bedoelen met ROI. Daarom is dit project er gekomen. Tegelijk is er vanzelfsprekend ook de innovatie waarbij werd gezorgd voor een win-win.
In mijn digitaliseringswerk pas ik een set van "Industry Proven Electronic Best Practices" toe. Dat zijn er 10. En papierloze processen is er eentje en staat op plaats 4.

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-02T08:23:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.