‘Apple heeft smartphone-oorlog gewonnen’

Dit artikel delen:
iphone

Apple heeft de strijd om de smartphone gewonnen, van Nokia, Microsoft en zelfs Google. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De oude strijd van Windows versus Mac is duidelijk gewonnen door Microsoft. Op de mobiele markt lijkt Android de grote winnaar, maar schijn bedriegt. Ja, het door Google ontwikkelde smartphonebesturingssysteem Android heeft het grootste marktaandeel. En ja, de aanvankelijk klinkende patentovername van Apple op Android-toestelmaker Samsung is in de loop der tijd steeds verder geërodeerd.

Toch heeft Apple de smartphone-oorlog gewonnen. Niet alleen verdient de iPhone-maker goed aan de verkoop van apps in zijn App Store, het bedrijf verdient ook aan de verkoop van smartphones. Apple verdient daar zelfs zo goed aan dat het in zijn eentje goed is voor het leeuwendeel van de winst in de hele smartphone-industrie. Volgens marktonderzoeker IDC streek Apple in 2015 al 92 procent van de marktwinst op. Oh, en Apple verdient ook aan Android-maker Google. Een triple-win dus, waarmee Apple de grote winnaar is. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-09T08:49:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.