‘Kansen voor ARM-servermarkt nemen af’

ARM-chips zijn op papier veelbelovend voor servers, maar de kans is haast verkeken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een jaar geleden nog leek de tijd rijp te zijn, voor de opkomst van een serieuze servermarkt gebaseerd op ARM-processors. Sindsdien is er echter weinig schot in de zaak gekomen. Intels kleine concurrent AMD kwam een jaar geleden met zijn langverwachte ARM-serverprocessor. En recent nog is ARM-chipreus Qualcomm aan het serveravontuur begonnen. De ‘Intel van de smartphonewereld’ heeft namelijk net na Sinterklaas zijn allereerste serverprocessor onthuld.

Het Amerikaanse bedrijf brengt deze 10 nanometer chip met maximaal 48 cores dit jaar uit, hoewel dat pas in de tweede helft gebeurt. Nu kent de servermarkt een heel ander ontwikkel- en releaseritme dan bijvoorbeeld de pc- of smartphonemarkt. Maar toch stemt Qualcomms wel zeer ruime timing somber, zeker in combinatie met de trage voorgeschiedenis van ARM-serverchips. De vooruitzichten zijn slinkende en de kansen zijn straks verkeken. Misschien rest er slechts een niche. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T07:54:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.