‘Softwarefraude Volkswagen reikt tot de top’

Volkswagen

Volkswagens dieselgate-affaire leidt nu tot arrestaties. Softwarefraude kost koppen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Er doemen grotere gevolgen op voor de softwarematige fraude van Volkswagen om de dieseluitstoot van zijn auto’s te verhullen tijdens milieutests. Na aanvankelijke ophef over dit zogeheten dieselgate, grote aanklachten en schikkingen, plus recente tekenen van recidivisme komt er nu nog een directer gevolg. Amerikaanse autoriteiten hebben een topman van de autofabrikant gearresteerd.

De impact van Volkswagens softwarefraude komt daarmee dicht bij huis voor bestuurders van het bedrijf, maar ook van concurrerende autofabrikanten. Hetzelfde geldt voor andere ondernemingen die software in hun producten verwerken. Enerzijds lijdt Volkswagen al onder grote bedragen voor het afhandelen van deze affaire; voor het terugroepen van auto’s en voor het schikken van aanklachten. Anderzijds boekt het concern toch groei, mede dankzij grotere afzet in China. De dreiging van arrestaties en vervolging geeft dieselgate alsnog een serieuze staart. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-13T09:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.