‘De desktopprocessor is bijna dood’

Dit artikel delen:
processors

De desktopprocessor verkeert in zorgwekkende toestand. Dood of op de rand. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De vooruitgang in pc-processoren dreigt tot stilstand te komen. Intels nieuwste generatie Core i-chips zou in de praktijk nauwelijks meerwaarde bieden dan de voorgaande generatie. Technieuwssite Ars Technica merkt in zijn recensie van de krachtige Core i7-7700K processor van de nieuwste Kaby Lake-generatie op dat die nagenoeg hetzelfde presteert als de voorganger van de Skylake-generatie. De wat hogere kloksnelheid van de 7700K levert wel winst op, maar overklokken van de i7-6700K levert hetzelfde op.

Gewone gebruikers zullen hier volgens Ars Technica weinig last van hebben, maar het schetst een somber beeld voor de toekomst. De vooruitgang wordt steeds kleiner. Intels overgang naar een drietrapsverbetering breekt vooralsnog geen potjes. In een opinie-artikel stelt Ars vervolgens dat de desktopprocessor niet dood is maar wel een fikse schop nodig heeft. Zoals wellicht een compleet nieuw ontwerp? Het lijkt erop dat chips voor desktop-pc’s momenteel hun ogen wat rust geven, om een klassieke sketch aan te halen. Wat vind jij?

The Parrot Sketch - Monty Python's The Flying Circus

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-18T08:11:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.