‘Glasvezelkloof dreigt voor stad en land’

Snelle internetverbindingen slaan een nieuwe kloof tussen stad en land. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Snelle en snellere internettoegang valt wel te zien als cruciaal voor economische, sociale en uiteindelijk maatschappelijke ontwikkelingen. Ambitieuze plannen voor vlotte dsl-lijnen, krachtige kabelnetwerken en gigasnelle glasvezelverbindingen moeten werknemers en consumenten helpen in de vaart der volkeren. De focus ligt daarbij echter op dichtbevolkte gebieden.

Het verschil tussen stad en land blijft namelijk parten spelen. Telecomaanbieders en kabelbedrijven hebben buiten stedelijke gebieden te kampen met ongunstige verhoudingen tussen benodigde, forse investeringen en de mogelijke opbrengsten daarvan. X kilometer aan verbindingen, of Y vierkante kilometers aan netwerkdekking, bereiken een relatief magere Z aantal potentiële klanten. Ondertussen zijn die klanten weer de dupe van dit kip/ei-probleem. Snelle glasvezellijnen vormen een nieuwe kloof tussen stad en land. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-20T08:36:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.