‘Trump drukt wereldwijde ICT’

Trump drukt nu al zijn stempel op de wereld, inclusief ict-bestedingen wereldwijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het aantreden van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten heeft vooraf al veel stof doen opwaaien. Naast ophef, speculatie en protest levert het ook bijstellingen op voor ict-voorspellingen. Onderzoeksbureau Gartner heeft zijn prognose voor 2017 naar beneden bijgesteld. Dit jaar zal volgens de marktvorsers een bescheiden groei van 2,7 procent zien in de wereldwijde ict-uitgaven.

'2017 stond klaar om een hersteljaar te zijn qua it-bestedingen', stelt Gartner-topman John-David Lovelock. 'Enkele grote trends zijn samengekomen, waaronder cloud, blockchain, digital business en kunstmatige intelligentie. Dit zou normaliter de it-bestedingen veel verder hebben opgedreven dan 2,7 procent groei.' In plaats daarvan heerst er nu een afwachtende houding. De oorzaak wordt gezien in politieke onzekerheid die wereldwijd speelt en die mede is ingegeven door de Brexit en de nog komende impact van president Trump op de Amerikaanse economie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-25T08:17:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.