‘IoT-gevaar dringt door tot grote publiek’

Dit artikel delen:
cybersecurity

De securityrisico’s van het IoT worden bekend bij het grote publiek. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het internet of things (IoT) wordt door securitykenners ook wel het 'internet of threats' genoemd. Voorstanders van connected things zien deze typering vaak als overdreven zorg, die innovatie in de weg staat. De recordbrekende DDoS-aanval door het IoT-botnet Mirai heeft de dreiging wel duidelijk gemaakt, zij het nog altijd voor een in-crowd publiek. Maar nu schiet Hollywood te hulp, opnieuw.

Eerder al hebben films de gevaren van digitale dreigingen zoals online stalkers belicht. Nu komt in actievehikel ‘xXx: Return of Xander Cage’ het gevaar van (gehackte) connected devices aan bod. Ja, in typische Hollywood-stijl dus met overdreven actie en onrealistisch gehack. Maar ict-realistischere scenario’s zoals in Mr. Robot en Person of Interest bedienen toch meer de in-crowd van technisch onderlegde kijkers. Hollywood-blockbusters bereiken het algemene publiek, net zoals IoT-botnetten ook een groter bereik hebben gekregen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-31T08:37:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.