‘Trump verdeelt Amerikaanse ICT-sector’

De maatregelen van president Trump splijten Silicon Valley en ICT-leiders. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De vergaande en ophefmakende, maar ook onverwachte en relatief stilgehouden maatregelen van de vers benoemde Amerikaanse president Donald Trump zorgen voor vrees en verdeeldheid. Dit geldt niet alleen voor het politieke landschap, voor de pers en voor gewone burgers. Verdeeldheid ontstaat ook in Silicon Valley, het hart van de Amerikaanse ict-sector dat nu concreet geraakt wordt door eerder geuite plannen van Trump. Het formele bezoek van tech-ceo’s aan Trump in zijn New Yorkse Trump Tower in december heeft al voor ophef gezorgd. De toen besproken zaken en officieel geuite verklaringen lijken nu ver in het verleden te liggen.

Omstreden en zelfs aangevochten beslissingen van president Trump hebben ook ict- en internetbedrijven geraakt en tot reacties gedwongen. Aan de ene kant staat een (bekeerde) ceo als Elon Musk van Tesla die pleit voor toenadering, compromissen en verandering van binnenuit. Aan de andere kant staan topmannen als Sergey Brin en Sundar Pichai van Google die harde woorden uiten en protesten van hun werknemers aanmoedigen. Ook Microsoft-ceo Satya Nadella spreekt zich uit tegen Trumps migrantenverbod en inmiddels is de aanvankelijk bekritiseerde Uber-ceo Travis Kalanick ook om. Genuanceerder is de officiële reactie van IBM, dat pleit voor 'openheid' en wiens ceo Ginny Rometty lid is van Trumps economische adviesraad. President Trump verdeelt de Amerikaanse tech-sector. Wat vind jij?

IBM pleit voor betrokkenheid en openheid:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-02T09:38:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.