‘Smartphones lijden aan PC-probleem’

Dit artikel delen:
Smartphones

De smartphone is gewoon geworden, en dat is een probleem. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Smartphones zijn in hun huidige gedaante niet eens zo oud. De allereerste iPhone maakte in 2007 zijn debuut en daarna hebben nagenoeg alle (populaire) smartphones dat succesvolle design gevolgd. Nu in 2017 hebben smartphones eigenlijk wel een plafond bereikt. Niet zozeer qua ingebouwde kracht, vermogen en bijvoorbeeld opslagruimte. Maar wel qua aansprekende mogelijkheden, toepassingen en daarmee verliezen toptoestellen hun noodzaak en  aantrekkelijkheid.

De verkoop van ‘aanvoerder’ iPhone zit al een tijdje in een - relatief - slop. Consumenten kiezen namelijk meer voor goedkopere toestellen. Dit uit zich ook in het hoger geprijsde Apple-kamp, waar gebruikers eerder voor een iPhone 6S zouden gaan dan voor het nieuwste model: de iPhone 7. Ondertussen bestaat de bulk van de smartphonemarkt uit lager geprijsde Android-toestellen. De moderne smartphone is namelijk net als de aloude pc geworden. Sinds en jaar en dag worden pc’s immers ook gekocht op prijs, en pas daarna op zaken als rekenkracht, design, stevigheid, en dergelijke. De smartphone lijdt aan tech-verzadiging. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-06T08:54:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.