‘AirPods en Apple Watch leggen basis voor AR’

Apple AirPod

Apple’s AirPods zijn méér dan dure draadloze oorplugjes: ze leggen een basis voor augmented reality. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De met veel panache gepresenteerde AirPods van Apple, die vervolgens nog uitstel opliepen qua productie en levering, zijn bekritiseerd als duur en onnodig. Apple zou een slaatje willen slaan uit zijn eigen beslissing om de aloude audioplug te schrappen uit de iPhone 7. Maar de fraaie AirPods zijn meer dan slechts een setje draadloze oortelefoons, met high-end design en dito prijskaartje.

De Apple-waardige audioknoopjes zijn, samen met de Apple Watch, de eerste steentjes in een eigen pad op weg naar augmented reality (AR). Waar andere techbedrijven daar vol op springen en met hoofdbedekkende AR-headsets komen, kiest Apple voor een geleidelijke en minimalistische benadering. Net zoals de iPod al een kiem was voor de iPhone, zo kunnen de AirPods met hun geavanceerde bedieningsmogelijkheden leiden naar een volgende revolutie. Geruchten over smartglasses van Apple doen al enige tijd de ronde en zijn laatst opnieuw opgekomen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-08T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.