‘CVE’s zeggen niets over softwaresecurity’

Dit artikel delen:
authenticatie

Oordelen over softwaresecurity op basis van CVE’s slaan de plank mis. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Tellingen van aantallen CVE’s (common vulnerabilities and exposures) in softwareproducten geven misschien wel een indicatie van security, maar zijn zeker niet doorslaggevend. De bekende CVE-database met kwetsbaarheden in software als Android, Mac OS en Internet Explorer is slechts een graadmeter. Enerzijds omdat het niet alle kwetsbaarheden bevat of kan bevatten. De database heeft alleen die gevallen die publiekelijk bekend zijn en officieel gemeld worden.

Anderzijds zegt een simpele telling van CVE’s niets over de ernst van de kwetsbaarheden, naast nog de mate van misbruikbaarheid van die zwakke plekken in software. Een kleine kwetsbaarheid weegt in een simpele optelsom net zo zwaar als een impactvolle kwetsbaarheid. Verder zijn beide soorten wel of niet af te vangen door ingebouwde beschermingsmaatregelen. CVE-tellingen alleen zeggen dus te weinig over de (on)veiligheid van software. Ook als de impactscores meegewogen worden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-13T08:52:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.