‘Google mist zakelijke toon met Hangouts’

Dit artikel delen:
Google Hangouts

Google wil wel zakelijke speler zijn, maar mist continuïteit. Zie Hangouts. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google is in de kern een aanbieder van b2c-ict. De internetreus heeft ook wel diensten voor zakelijke gebruikers en wil meer voet aan de grond in de bedrijfsmarkt. Alleen schiet het daarvoor wat tekort aan zakelijke vereisten als continuïteit en compatibiliteit. Zie maar het recente - en miminalistisch bekend gemaakte - intrekken van de api (application programming interface) voor communicatieplatform Hangouts.

Dit betekent dat derde partijen geen apps of systemen meer kunnen maken die aanhaken op Hangouts. Bovendien gaat de stekker er ook uit voor bestaande apps: die blijven nog tot eind april werken. Daarna vervalt de api-toegang tot Google’s platform voor instant messaging, ip-telefonie en videoconferentie. Misschien schortte het wel aan ‘zakelijkheid’ van de toepassingen die de api gebruiken, maar dan nog is plots en stilletjes schrappen geen aanpak die zakelijk vertrouwen geeft. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-14T08:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.