‘Malware volgt ads-voorbeeld voor verdienmodel’

Dit artikel delen:
Virus

Ads zijn de smeerolie van het web en malware haakt hier grensverleggend op aan. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De state-of-the-art in ict valt te vinden in de grensverleggende - of grensdoorbrekende - innovativiteit die malware ten toon spreidt. De makers van kwaadaardige software zijn niet alleen bezig met complexe coding om securitysoftware te omzeilen. De daders van digitale diefstal zijn ook innovatief bezig om hun inkomsten te genereren, te optimaliseren en te vergroten.

Een praktijkvoorbeeld is HummingWhale, een nieuwe afstammeling van de beruchte HummingBad-malware. Deze Android-malware dook vorig jaar op en kwam via een drive-by aanval vanaf besmette websites binnen op kwetsbare smartphones en tablets. Het doel was ads-inkomsten genereren via Google Play, waarbij de malware ook andere apps installeerde om daarvan referral-vergoedingen te incasseren. Het nieuwe HummingWhale gaat enkele stappen verder. Zo verbergt het zichzelf in andere apps en maakt het namaakgebruikersrecensies aan zodat de geïnfecteerde apps hoog in de Google Play-rankings staan. Daarmee vergroot het zijn kansen op verse downloads wat dan meer ads-inkomsten oplevert. Indrukwekkend, innovatief. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.