‘BBM is laatste strohalm voor BlackBerry’

Dit artikel delen:
BlackBerry Messenger op iPhone 5s

BlackBerry is nog niet verloren. Het zet BBM in, wat zijn redding kan betekenen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

BlackBerry is al geruime tijd bezig met een neergang die steeds meer op het definitieve einde lijkt af te stevenen. De smartphonepionier heeft echter nog een belangrijk bezit in handen: BBM (BlackBerry Messenger). Deze bedrijfseigen beveiligde dienst en app voor directe communicatie (chatten, telefonie en videofonie) was jarenlang dé killerapp voor BlackBerry-smartphones. BBM wordt nu breed aangeboden als SDK voor app-makers op Android en iOS.

Ja, daarmee betreedt de Canadese aanbieder een drukke markt. Maar het heeft daar wel enkele voordelen. Zo is BBM platformoverstijgend wat mobiel OS betreft. iMessage is immers Apple-gebonden en Google heeft een warboel in Hangouts, Duo en Allo waarbij laatstgenoemde qua beveiliging niet helemaal op orde is. Een chatconcurrent als WhatsApp is wel platformoverstijgend wat iOS en Android betreft, maar is van zichzelf weer een platform. De door Facebook opgekochte chatapp heeft flinke ambities en dreigt dus andere apps qua functionaliteit op te slokken. BBM vormt een aantrekkelijk alternatief en kan BlackBerry dus van de teloorgang redden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T08:02:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.