‘5G-hype loopt drie jaar voor op de realiteit’

Dit artikel delen:
5G

5G komt eraan, als je mobilitycongres MWC mag geloven. Dat mag, met wat zout. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Snellere internetverbindingen, zowel qua bandbreedte als qua latency, zijn altijd in trek. Soms doet de vooruitgang in netwerkvermogen denken aan chipgroei volgens de Wet van Moore. Maar soms valt de evolutie van mobiel internet in de valkuil van marketing. Wat is beter dan 2G? 2.5G! Wat is beter dan 3G? 4G! En wat komt er na 4G? 5G natuurlijk. Maar wanneer?

Op het internationale telecomcongres MWC (Mobile World Congress) is de komst van 5G luidkeels aangekondigd. Een partij als Intel stelt dat de nieuwe, snellere, betere techniek voor mobiele internet er eerder is dan je denkt. Vele ict-leveranciers hebben op MWC uiteenlopende producten aangekondigd, demonstraties gegeven, en de vele voordelen van 5G aangeprezen. Maar 5G is nu net pas in draft qua specificaties, die in november dit jaar moeten worden afgerond. Vervolgens duurt het nog wel tot 2020 voordat 5G er echt is, in enkele beperkte gebieden. Of misschien toch al in 2019? Hoe dan ook, de hype is sterk in deze. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-03T08:36:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.