‘Laptop- en tabletverbod in vliegtuigen is zinloos’

Dit artikel delen:

De Amerikaanse en Britse handbaggageban op laptops en tablets is meer dan zinloos. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De VS verbiedt elektronische apparaten boven een bepaald formaat als handbaggage aan boord van vliegtuigen. Tenminste, voor passagiers van non-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vanuit acht landen, die als Moslim-landen te boek staan. Het gaat om Jordanië, Saoedi-Arabië, Egypte, Turkije, Marokko, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. Groot-Brittannië is het voorbeeld van de VS gevolgd, maar hanteert een iets andere lijst: Jordanië, Saoedi-Arabië, Egypte en Turkije plus nog Libanon en Tunesië. De ban op wat grotere elektronica vereist dat reizigers deze apparatuur inchecken als ruimbaggage.

Het hele verbod is echter zinloos en contraproductief. Enerzijds omdat kwaadwillenden altijd nog via andere landen (en daar dan andere luchtvaartmaatschappijen) kunnen reizen, zoals ook Nederland. Anderzijds omdat bomgevaar ook in vliegtuigruimen kan gelden. Bovendien vergroot deze maatregel het risico op diefstal van laptops, tablets en andere kostbare apparatuur. Theorieën over economische motieven en heimelijke inspecties doen dan ook de ronde. Ondertussen valt er aan boord van sommige vluchten dus niet meer te werken, wat voor zakenreizigers een directe domper is. (Net als voor ouders overigens.) De laptopban is overkill, zinloos en contraproductief. Wat vind jij?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T08:34:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.