Managed hosting door True

Discussie

‘Opstapregeling trekt verkeerde kandidaten aan’

 

Bedrijfsafslanking via vrijwillig vertrek laat vaak juist talent vertrekken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het ‘rightsizen’ van organisaties is bepaald geen sinecure. Hard schrappen van functies en ontslaan van medewerkers is niet altijd de juiste aanpak. Aan de andere kant valt er ook nogal wat aan te merken op afslanken van het personeelsbestand middels een vrijwillige vertrekregeling. Dat ondervindt IBM nu aan den lijve bij zijn lopende reorganisatie. De ict-reus biedt zijn Britse werknemers in Technical Services Support divisie de optie om vrijwillig op te stappen. Deze aanpak is succesvol en toch ook niet.

Enerzijds zijn er bijna genoeg vrijwilligers om de gestelde doelen voor personeelsinkrimping te halen. Anderzijds ziet IBM UK zich toch genoopt tot gedwongen ontslagen, meldt The Register. Het blijkt namelijk dat de opstapregeling ook mensen aantrekt die de organisatie niet wil of kan missen. Vrijwillig vertrek vangt vaak de verkeerde kandidaten. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5986538). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×