‘Apple trekt harde streep met iOS 11’

Dit artikel delen:
Apple

Apple gaat voor 32-bit iOS-apps een harde maar nodige streep trekken. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De aankomende elfde versie van iOS lijkt de lat hoger te leggen voor apps op dat mobiele platform. Met ingang van iOS 11 trekt Apple naar verluidt een harde streep in het zand. Voortaan zouden alleen 64-bit apps zijn toegestaan. Hierdoor dreigen zo’n 187.000 apps in de kou te komen staan, meldt onder meer Mashable. Dit aantal komt neer op zo’n acht procent van de ongeveer 2,4 miljoen iOS-apps die er wereldwijd zijn, aldus app-analyticsbedrijf Sensor Tower.

Het eerstkomende iOS 10.3 geeft al een waarschuwing en zet oudere (32-bit) apps al voor de eindgebruiker op een rijtje. Het advies is daarbij om de apps te updaten of om contact op te nemen met de ontwikkelaar indien er geen updates beschikbaar zijn. Het klinkt allemaal wat cru, maar het is wel voor de goede zaak. In veel gevallen gaat het namelijk om verouderde of zelfs verlaten apps. Veel van de getroffen apps hebben hun laatste update medio 2013 gekregen, toen de iPhone 5s als eerste 64-bit iOS-apparaat uitkwam. Oude apps kunnen een securityrisico vormen. Bovendien is het toevoegen van 64-bit support aan een app geen heksentoer. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T08:30:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.