‘Apple kan smartphone-PC laten doorbreken’

Dit artikel delen:
Apple

Apple is bezig met smartphone-laptops en kan die weleens de doorbraak geven. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple werkt aan hybride laptops waarbij een iPhone dienst doet als inklapbare touchpad, of waarbij een iPad als scherm valt te benutten. Beide ontwerpen zijn in ontwikkeling en komen naar buiten door patentaanvragen die Apple heeft ingediend.
Het is daarmee niet zeker dat de firma deze dock-laptops ook uitbrengt. Beide ‘lapdocks’ zijn geen MacBooks met touch-mogelijkheden, maar batterijen en toetsenborden voor de inklikbare iOS-apparaten.

Het achterliggende idee is niet nieuw. Microsoft heeft met Windows Continuum een soortgelijke gedachte voor zijn eigen smartphonebesturingssysteem. Hardwarepartner HP heeft daar op aangehaakt met niet alleen een dock waaraan dan een extern scherm en toetsenbord zijn gekoppeld. De Elite x3-smartphone van HP valt ook te gebruiken met de Lap Dock, die weer doet denken aan een geflopte voorganger als de Palm Foleo van zo’n tien jaar terug.
Maar als een eigengereide leverancier het kan lukken om de smartphone-pc te laten doorbreken dan is het wel Apple. Hoewel de juiste timing natuurlijk cruciaal is. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-05T08:38:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.