‘ISP-verkoop browse-data raakt Europa niet’

Dit artikel delen:

De toegestane verkoop van klantendata door ISP’s heeft alleen gevolgen in de VS. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel ophef en ook vragen over het schrappen in de VS van regels die internetproviders (ISP’s) verbieden om data van/over hun klanten te verkopen. Specifieke inzet voor de internationale aandacht en verontrusting is het feit dat hiermee de browsegeschiedenis van internetgebruikers valt op te kopen. Dit zonder dat permissie van die klant vereist is. Verraad, luidt de felle kritiek van tegenstanders, die massaal VPN-gebruik aanraden

Belangrijke nuance is wel dat het hier gaat om het terugdraaien van jonge privacyregels, die officieel nog niet eens van kracht waren. De nu geschrapte consumentenbescherming is in de laatste dagen van de regering Obama aangenomen en zou later dit jaar in werking treden. Dat komt er dus niet van. De impact is echter beperkt tot de VS. Niet dat de regering Trump geen andere privacygevaren vormt voor non-Amerikaanse consumenten. Maar de omstreden data-uitverkoop door ISP’s raakt ons niet. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T08:09:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.