Managed hosting door True

Discussie

‘Google’s AMP is goed, verleidelijk en gevaarlijk’

 

Google AMP

Google lokt websites met snelle webpagina’s via zijn verleidelijke AMP. Opgepast! Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google wil het web beter, sneller, gemakkelijker en dus meer gebruikt maken. Een van de vele initiatieven die het hiervoor heeft ontplooit, is AMP: Accelerated Mobile Pages. Dit open source-project is erop gericht om de laadtijd (en daarmee gebruikerservaring) van websites flink te verbeteren. Dit met het oog op mobiele apparaten, in wezen dus smartphones, die tegenwoordig goed zijn voor de bulk van al het webverkeer.

De intentie - en ook technologie - van AMP is goed, lovenswaardig zelfs. Websites, webpagina’s en webapps lijden al te lang aan te veel obesitas. Dit raakt mobiele apparaten het hardst, maar ook op desktops en laptops zijn laadtijd, geheugengebruik, processorbelasting, accuverbruik en gebruikersgeduld te lang misbruikt. AMP belooft een betere webwereld en hanteert daarvoor inperkingen, die dus een keerzijde vormen. Dit in combinatie met Google’s dominante positie betekent dat AMP goed, verleidelijk en ook een tikje gevaarlijk is. Wat vind jij?

Hoe AMP webpagina’s sneller maakt:

7 ways AMP makes your pages fast

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5994598). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.