‘Google’s AMP is goed, verleidelijk en gevaarlijk’

Dit artikel delen:
Google AMP

Google lokt websites met snelle webpagina’s via zijn verleidelijke AMP. Opgepast! Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google wil het web beter, sneller, gemakkelijker en dus meer gebruikt maken. Een van de vele initiatieven die het hiervoor heeft ontplooit, is AMP: Accelerated Mobile Pages. Dit open source-project is erop gericht om de laadtijd (en daarmee gebruikerservaring) van websites flink te verbeteren. Dit met het oog op mobiele apparaten, in wezen dus smartphones, die tegenwoordig goed zijn voor de bulk van al het webverkeer.

De intentie - en ook technologie - van AMP is goed, lovenswaardig zelfs. Websites, webpagina’s en webapps lijden al te lang aan te veel obesitas. Dit raakt mobiele apparaten het hardst, maar ook op desktops en laptops zijn laadtijd, geheugengebruik, processorbelasting, accuverbruik en gebruikersgeduld te lang misbruikt. AMP belooft een betere webwereld en hanteert daarvoor inperkingen, die dus een keerzijde vormen. Dit in combinatie met Google’s dominante positie betekent dat AMP goed, verleidelijk en ook een tikje gevaarlijk is. Wat vind jij?

Hoe AMP webpagina’s sneller maakt:

7 ways AMP makes your pages fast

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T08:24:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.