‘De laptop wacht op een verse innovatie’

applicatie ontwikkeling

De laptop is toe aan vernieuwing, om weer aan aantrekkelijkheid te winnen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De pc heeft het moeilijk, maar dat betreft dan vooral de traditionele desktop-pc (in towervorm en als desktopdoos). De laptop is tegenwoordig voor veel gebruikers de default wat pc en werk betreft. De voorspelde dood van de pc, inclusief de laptop, door de tablet is er niet van gekomen. De verkoop van tablets vertoont niet meer de groeicurve van enkele jaren terug. Toch menen sommigen dat de laptop nu toch aan zijn einde komt, maar dan door de smartphone.

Lang niet iedereen is het met die prognose eens. De laptop heeft gewoon een nieuwe verbetering of innovatie nodig. Zoals eerst dun en licht, design, high-res beeldschermen en SSD’s elk geleidelijk aan de norm zijn geworden. Is het gestelde heengaan van de laptop een 1 april-grap, of een misser zoals ooit de voorspelling voor dual-screen laptops, die zo’n drie à vier jaar terug dominant zouden zijn? De laptop blijft gewoon in gebruik en wacht simpelweg op een nieuwe innovatie. Zoals usb-C? Of touchschermen alom? Of modulair en dockbaar design? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-11T08:40:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.