Managed hosting door True

Discussie

‘Samsung verwatert eigen Android-assistent Bixby’

 

Samsung

Samsungs Siri-tegenhanger Bixby debuteert toch niet in de Galaxy S8 en dat is zonde. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Android-reus Samsung wil zich meer onderscheiden van zijn - veelal Chinese - concurrentie en ontwikkelt dus meer eigen toevoegingen. Zoals de slimme virtuele assistent Bixby, waar het al enkele jaren aan werkt. Bixby is een antwoord op Apple’s spraakassistent Siri, maar ook op Android-tegenhanger Google Now en diens opvolger Google Assistent. Samsungs virtuele personal assistant (VPA) is één van de aangeprezen hoofdfeatures van de aankomende Galaxy S8-smartphone.

Alleen lijkt Bixby nog niet helemaal af te zijn, want de spraakherkenningskant ervan maakt niet zijn debuut met de komst van die nieuwe smartphone. Dit maakt Samsung bekend krap twee weken voor de release van het toestel. 'Key features van Bixby, inclusief Vision, Home en Reminder, zullen beschikbaar zijn met de wereldwijde lancering van de Galaxy S8 op 21 april. Bixby Voice zal in de VS op de Galaxy S8 beschikbaar zijn later deze lente', aldus Samsung. Bixby komt dus in delen op de markt, wat een verwatering van het VPA-concept betekent. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6000020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×