‘Bitcoin krijgt deuk door Kim Dotcom’

Dit artikel delen:
Bitcoin

Bitcoin is veelbelovend maar heeft een slechte reputatie, en Kim Dotcom helpt niet. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De beroemde en beruchte internetondernemer Kim Dotcom geeft het ondernemen niet op en stort zich op Bitcoin. Ondertussen loopt er nog de strijd van de Amerikaanse overheid tegen Dotcom en zijn inmiddels ter ziele gegane filesharingsite Megaupload. De Nieuw-Zeelandse burger, en geboren Duitser, wil na gemak voor bestanden uploaden en delen nu het internet helpen aan betalingsgemak voor content. Dotcom richt zich niet alleen op bestaande en gebruikelijke contentmakers en -aanbieders, maar ook op individuele internetgebruikers, die dan content maken en online delen.

Het door hem aangekondigde Bitcontent is gericht op 'vertrouwde wereldwijde distributie van digitale goederen'. Oftewel: het online-verkopen van content in de brede zin des woords. Het achterliggende idee is misschien wel een heel goed initiatief, alleen is miljonair Dotcom een opmerkelijke en omstreden figuur. Zijn omarming van Bitcoin trekt die virtuele valuta weer terug in de sferen van duistere hackers die gemakkelijk geld willen verdienen. Kim Dotcom doet Bitcoin geen goed. Wat vind jij?

Kim Dotcom demonstreert een bètaversie van Bitcontent, voor MegaUpload 2 en Bitcache:

MegaUpload 2 & Bitcache first Product demo with @KimDotcom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T08:01:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.