Managed hosting door True

Discussie

‘Dell is té PC-afhankelijk voor de eigen ambitie’

 

Dell

Dell zit nogal vast aan haar verleden als pc-maker, wat Dells toekomst remt. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Dell is ooit begonnen als pc-producent die op bestelling exacte configuraties maakte en leverde. Daarbij kocht het bedrijf pas componenten in als het wist dat het die ook gelijk ging verkopen, voor op-maat-gemaakte-pc-bestellingen.
In de loop der tijd is de Amerikaanse hardwarefirma uitgebreid en heeft het ook servers, storage en nog veel meer ict-producten opgenomen in zijn portfolio. Ook software, security en dienstverlening behoren tot het hedendaagse pallet.

De afgelopen jaren is Dell bezig geweest met een kanteling om een bredere leverancier van infrastructuurtechnologie te worden. Het vertrek van de aandelenbeurs was daar onderdeel van, om vrij te zijn van kortetermijneisen voor de aandelenkoers. Laatst is echter gebleken dat Dells plannen voor de lange termijn toch nog hinder ondervinden van het verleden. Die hinder komt niet van aandeelhouders en kortzichtige beurssentimenten, maar van de aloude pc-business. In de officiële paperassen van het Form 10-K merkt Dell op dat de afnemende pc-verkoop een risico is voor de strategische transformatie tot breed technologiebedrijf. Dell is té pc-afhankelijk. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6000277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.