‘Ondermijning netneutraliteit VS raakt ook Europa’

Dit artikel delen:
Netneutraliteit

De Amerikaanse ondermijning van netneutraliteit heeft ook Europese gevolgen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

In de Verenigde Staten, dat ict-oerland en internet-oorsprongsland is, vinden momenteel opzienbarende ontwikkelingen plaats. De door president Trump benoemde nieuwe voorzitter van telecomtoezichthouder FCC voert vergaande veranderingen door, die voor beroering zorgen. Naast de geruchtmakende permissie aan internetproviders om browsegegevens van hun klanten te mogen verkopen, is er de geleidelijke ondermijning van netneutraliteit.

In tegenstelling tot de privacyschendende ISP-datahandel raakt de netneutraliteitskwestie niet alleen de VS zelf. Het gros van de grote aanbieders van internetdiensten is namelijk Amerikaans en heeft (dus) een groot deel van zijn klanten in dat land. Aantasting of zelfs wegvallen van netneutraliteit verandert hun businessmodel, wat ongetwijfeld verdisconteert zal worden voor buitenlandse klanten. Dit betreft niet alleen bingewatchen op Netflix, maar bijvoorbeeld ook VoIP-diensten, cloudopslag en andere online-diensten die bedrijven over de hele wereld gebruiken. Netneutraliteitsondermijning raakt dus ook ons. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-21T08:08:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.