Managed hosting door True

Discussie

‘Ondermijning netneutraliteit VS raakt ook Europa’

 

Netneutraliteit

De Amerikaanse ondermijning van netneutraliteit heeft ook Europese gevolgen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

In de Verenigde Staten, dat ict-oerland en internet-oorsprongsland is, vinden momenteel opzienbarende ontwikkelingen plaats. De door president Trump benoemde nieuwe voorzitter van telecomtoezichthouder FCC voert vergaande veranderingen door, die voor beroering zorgen. Naast de geruchtmakende permissie aan internetproviders om browsegegevens van hun klanten te mogen verkopen, is er de geleidelijke ondermijning van netneutraliteit.

In tegenstelling tot de privacyschendende ISP-datahandel raakt de netneutraliteitskwestie niet alleen de VS zelf. Het gros van de grote aanbieders van internetdiensten is namelijk Amerikaans en heeft (dus) een groot deel van zijn klanten in dat land. Aantasting of zelfs wegvallen van netneutraliteit verandert hun businessmodel, wat ongetwijfeld verdisconteert zal worden voor buitenlandse klanten. Dit betreft niet alleen bingewatchen op Netflix, maar bijvoorbeeld ook VoIP-diensten, cloudopslag en andere online-diensten die bedrijven over de hele wereld gebruiken. Netneutraliteitsondermijning raakt dus ook ons. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6000290). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×