‘Dichtslibbend verkeer voedt 5G en telewerken’

5G

De verkeerssituatie in Nederland verergert alleen maar, wat goed is voor ict. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Telecommunicatie en telewerken zijn lang geleden al voorgespiegeld als oplossingen voor de mobiliteitsproblemen in en van Nederland en België. Mobiliteit staat hierbij niet voor mobile devices, maar voor verkeer en vervoer. Recent waarschuwden de Nederlandse minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu dat het wegennet alleen maar verder zal dichtslibben in de komende decennia.

'Na 2030 zal zowel bij hoge als bij lage economische groei het personenvervoer en het vervoer van goederen in omvang toenemen. De huidige plannen voor nieuwe infrastructuur vangen tot en met 2030 een deel van deze groei op, maar op de langere termijn zijn aanvullende maatregelen nodig. Richting 2040 worden de opgaven groter', schrijven de twee bewindvoerders in de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA).

Deze vierjaarlijkse analyse is recent aangeboden aan de Tweede Kamer in Nederland. De oplossing schuilt niet zozeer in grote, jaren durende infrastructuurbouwprojecten, maar in ict: in de vorm van snel wifi, landelijk dekkend en betaalbaar 5G en natuurlijk veel meer telewerken. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-08T08:23:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.