Managed hosting door True

Discussie

'Niemand wist dat patchen zo gecompliceerd is’

 

De wereld is geen western, met witte en zwarte cowboyhoeden en onschuldige omstanders. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het wijzen met beschuldigende vingers over ransomwareworm WannaCry houdt veel mensen bezig. It’ers, security-experts, maar ook algemene managers en andere buitenstaanders dragen hun steentje bij aan het benoemen van schuldigen. Die worden namelijk niet alleen gezocht bij de makers van de eigenlijke worm die voor internationale datagijzeling heeft gezorgd, met minimale impact in Nederland.

De ene expert stelt dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA eigenlijk 0-days moet melden - al dan niet na verloop van tijd - aan getroffen ict-leveranciers. De andere deskundige beschuldigt Microsoft van zelfverrijking omdat het buggy software maakt en die niet tot in lengte van dagen gratis beschermt. Weer een ander kijkt beschuldigend de getroffen bedrijven, ziekenhuizen en overheidsinstanties aan die een patch uit maart niet hadden geïnstalleerd. Maar patchen is niet zo simpel, zeker niet met non-ict-apparatuur in beeld. Om een uitvlucht van president Trump aan te halen: niemand wist dat dit zo gecompliceerd was. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6027759). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.