Managed hosting door True

Discussie

‘Netneutraliteit is iets voor nieuwkomers’

 

Netneutraliteit wordt gezien als groot goed, maar is dat vooral voor kleine nieuwkomers. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Netneutraliteit is de neutrale doorgifte van alle soorten internetverkeer, ongeacht de aard, oorsprong en bestemming. Omwille van kwaliteit kan het toch de voorkeur genieten om tijdgevoelige toepassingen zoals videoconferencing enige prioriteit te geven. Hetzelfde valt te argumenteren voor bijvoorbeeld streaming video, dat volgens metingen van Sandvine al enkele jaren goed is voor het gros van het internetverkeer. Naar verwachting komen daar in de nabije toekomst nog andere grote verkeersveroorzakers bij, zoals vr, ar, IoT-toepassingen en e-sports.

Ondertussen is video nog king met Netflix als aanvoerder. Die videostreamingdienst laat opvallend genoeg de opnieuw opgelaaide strijd om netneutraliteit nu varen. Voorheen was netneutraliteit een groot goed in de ogen van de video-aanbieder, die tegenwoordig ook tv- en filmproducent is. Maar nu is netneutraliteit geen voorname strijd meer, aldus ceo Reed Hastings. Hoewel de notie van ‘het open internet’ nog wel een belangrijk principe is, voegt de topman toe. Een logische omslag voor Netflix, dat al enige tijd groot genoeg is om niet-netneutrale deals te kunnen sluiten. Netneutraliteit is namelijk vooral iets voor underdogs. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6035697). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.