‘USB-A nog lang niet achterhaald’

Onderschat nooit de kracht van inertie en gedane investeringen. Usb-A is nog lang niet weg. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ene na de andere computer omarmt de nieuwe usb-C-poort, die fysiek niet compatibel is met zijn usb-A-voorganger. Die oude, vertrouwde a-poorten en -kabels zijn al meer dan twintig jaar bij ons en hebben in die tijd wel snelheidssprongen gemaakt. Nog hogere snelheden lijken gekoppeld aan de letterlijk kleinere maat van het C-type aansluiting, dat ook nog eens multifunctioneel is voor veel meer nuttige toepassingen.

Toch zijn berichten over het heengaan van usb-A overdreven en prematuur. Dit niet alleen doordat usb-C net als elke nieuwe technologie tijd nodig heeft om aan te slaan. Daarnaast bestaat dat oudere, bewezen technologie een ecosysteem om zich heen heeft gekregen dat niet zomaar wordt afgedankt. Gedane investeringen, gebruikte apparatuur, bestaande workflows. Zeker voor professionals. Nee, usb-A is nog lang niet weg. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T09:08:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.