‘iMac Pro is te weinig, te laat’

Apple reikt pro’s een olijftak, maar die is wat de iMac Pro betreft niet voldoende. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple heeft de nieuwe hardwarelijn voor professionals onthuld, waarin overigens de verwaarloosde Mac Pro nog ontbreekt. Dat verouderde Mac-workstation krijgt ergens later dit jaar eindelijk een upgrade, met waarschijnlijk ook een nieuw flexibeler ontwerp en dito behuizing. In afwachting daarvan biedt Apple aan Mac-professionals een krachtige (en kostbare) Pro-uitvoering van de iMac. Alleen schiet de iMac Pro op bepaalde fronten tekort. Zo is deze machine met geïntegreerd 27 inch Retina 5k-scherm begin juni aangekondigd en pas in december verkrijgbaar. Het wachten is op AMD’s nieuwe grafische chiparchitectuur Vega.

Misschien is de kracht van die toekomstgerichte gpu's het wachten wel waard. Minder toekomstgericht is het feit dat het DDR4-geheugen in de iMac Pro niet naderhand valt uit te breiden. Tenminste niet door gewone gebruikers en normale beheerders. De krachtige all-in-one Mac voor professionals moet grotendeels gedemonteerd worden om toegang tot het geheugen te krijgen. Dit in tegenstelling tot de 27 inch uitvoering van de consumenten-iMac die achterop een klepje heeft dat toegang tot het geheugen geeft. Het valt dus te betwijfelen of Apple met de iMac Pro heeft geleerd van zijn fouten met de Mac Pro uit 2013. En wat zegt dit over de aankomende nieuwe Mac Pro? De iMac Pro is in ieder geval niet professional genoeg. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T08:24:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.