‘Apple heeft AR-voorsprong op concurrentie’

Apple lijkt op achterstand te staan met augmented reality (ar), maar het heeft eigenlijk al een voorsprong. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Geruchten dat Apple werkt aan software en hardware voor augmented reality (ar) doen al vele maanden de ronde. Ar lijkt een nog grotere hype dan virtual reality (vr) te worden. Immers, de praktische toepasbaarheid van ar overstijgt die van vr en reikt daarmee tot gebruik en industrieën ver voorbij alleen de ICT en de online-wereld. Apple heeft al enkele bouwstenen voor  ar stilletjes uitgebracht en is begin deze maand openlijk en voluit voor ar gegaan.

Vergeleken met Google, Facebook en Microsoft - plus door hun overgenomen bedrijven - lijkt Apple een laatkomer te zijn. Het heeft echter eerst al een solide basis gelegd, waar het nu relatief makkelijk op voortbouwt. Het strak bestierde iOS-ecosysteem valt zó te benutten voor de massale uitrol van Apple-AR. De ar-ambities en -ontwikkelingen voor Android (Google), Oculus Rift (Facebook) en mixed reality / Hololens (Microsoft) zijn toch sterk afhankelijk van partnerbedrijven waarmee los-vaste en zelfs concurrerende samenwerkingsverbanden bestaan. Apple start dus later maar staat wel gelijk op voorsprong. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T08:58:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.