‘Klok tikt voor softwarestrategie BlackBerry’

Dit artikel delen:

BlackBerry vaart een softwarekoers maar dat gaat nog niet vlot. Een kwestie van tijd? Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Smartphonepionier BlackBerry bestaat nog steeds, in tegenstelling tot een gevallen concurrent als Nokia. De Finse foonfabrikant die laat is overgegaan naar smartphones met touch-schermen is nog door Microsoft geholpen en overgenomen. Maar dat heeft het einde van Nokia slechts uitgesteld.

BlackBerry is ook een verliezer in de strijd om de toppositie in de grote en groeiende smartphonemarkt. Het is van voorloper afgezakt naar meeloper en tussentijds nog gezakt onder het kleine en kwakkelende Windows Phone.

Microsoft lijkt zijn mobiele platform in de huidige vorm te laten vallen. BlackBerry heeft eigen hardware laten varen en gaat voor een softwarekoers. Deze nieuwe strategie blijkt nog niet direct succesvol. De financiële resultaten vallen investeerders tegen. Enige lichtpuntje was een betaling van chipmaker Qualcomm ter schikking van een royalty-dispuut. BlackBerry heeft meer tijd nodig om zijn softwarestrategie succesvol te laten zijn. Probleem is alleen dat het geen tijd meer - of zeer weinig tijd nog - lijkt te hebben. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T08:59:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.