Managed hosting door True

Discussie

‘Klok tikt voor softwarestrategie BlackBerry’

 

BlackBerry vaart een softwarekoers maar dat gaat nog niet vlot. Een kwestie van tijd? Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Smartphonepionier BlackBerry bestaat nog steeds, in tegenstelling tot een gevallen concurrent als Nokia. De Finse foonfabrikant die laat is overgegaan naar smartphones met touch-schermen is nog door Microsoft geholpen en overgenomen. Maar dat heeft het einde van Nokia slechts uitgesteld.

BlackBerry is ook een verliezer in de strijd om de toppositie in de grote en groeiende smartphonemarkt. Het is van voorloper afgezakt naar meeloper en tussentijds nog gezakt onder het kleine en kwakkelende Windows Phone.

Microsoft lijkt zijn mobiele platform in de huidige vorm te laten vallen. BlackBerry heeft eigen hardware laten varen en gaat voor een softwarekoers. Deze nieuwe strategie blijkt nog niet direct succesvol. De financiële resultaten vallen investeerders tegen. Enige lichtpuntje was een betaling van chipmaker Qualcomm ter schikking van een royalty-dispuut. BlackBerry heeft meer tijd nodig om zijn softwarestrategie succesvol te laten zijn. Probleem is alleen dat het geen tijd meer - of zeer weinig tijd nog - lijkt te hebben. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6053238). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×