Managed hosting door True

Discussie

‘ICT-wereld heeft een fatsoensplicht nodig’

 

Triest maar waar: de ict-wereld is vrouwonvriendelijk en heeft fatsoen nodig. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Dat de ict-wereld een mannenwereld is, is algemeen (en al vele jaren) bekend. Dat de computerwereld van origine door vrouwen is bevolkt, geniet minder bekendheid. Dat taxi-appbedrijf Uber vol vrouwonvriendelijke managers en dev-bro’s (b)lijkt te zitten, heeft wereldwijd kritische aandacht gekregen. Maar Uber is ‘slechts’ een symptoom, van verkeerde houdingen en verhoudingen. En dat niet alleen in Silicon Valley maar in een groot deel van de ict-sector plus de investeringswereld daaromheen.

Het is hoog tijd voor verlichting en de moderne tijd. En daar hoort bij: vrouwvriendelijkheid, gelijke kansen, maar ook simpelweg goed fatsoen. Ict-leider Reid Hoffman, medeoprichter van zakelijk social network LinkedIn, heeft opgeroepen tot het ondertekenen van een ‘fatsoensbelofte’. Het is schokkend dat zo’n belofte-voor-goed-gedrag nodig is, maar het is kennelijk wel nodig. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6059731). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.