‘IT-tekort is een maatschappijtekort’

Dit artikel delen:
vacature

De vraag naar ict’ers mag dan in de lift zitten, ondertussen raakt het tekort iedereen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een gebrek aan gekwalificeerde en/of gevraagde ict’ers is op vele fronten goed nieuws. Het betekent kansen voor werkzoekenden en jobhoppers. Het betekent werk voor opleiders en omscholers. Het betekent dat er groei is voor werkgevers en de economie. Maar er is ook een keerzijde.

Het tekort aan developers, it-ingenieurs, beheerders en andere ict-experts betekent ook dat de digitalisering van de BV Nederland niet vlot verloopt. Het betekent overwerk en achterstand voor onderbezette ict-afdelingen. Het betekent ingetoomde ambities en misschien zelfs gemiste kansen voor werkgevers, inclusief de overheid. Dit is meer dan alleen een probleem voor de ict-sector: het is een probleem voor heel Nederland. Vergeet niet dat ruim zeventig procent van alle ict-experts buiten de klassieke it-branche werkt, zo weet het FD. Louis Spaninks, directeur van Opleidingsfonds CA-ICT en coördinator van de Human Capital Agenda ICT, spreekt dan ook van 'een maatschappelijk probleem'.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-17T09:20:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.